Advocaten

Rechtsgebieden

Landen

mr. Nico van den Boom

Boom Advocatenkantoor
Willem II straat 14
5038 BG Tilburg
Nederland

Contactgegevens:
www.boomadvo.nl
Bel mij > +31 (0)13 582 08 50
E-mail: info@boomadvo.nl

Rechtsgebieden:
Algemene voorwaarden, contractenrecht
ondernemingsrecht

Nico van den Boom is advocaat bij en oprichter van Boom Advocatenkantoor. Verder is hij de initiatiefnemer en bedenker van Advocabo, een internationaal netwerk van kwaliteitsadvocaten.

In zijn begintijd, net na de universiteit, heeft hij ILS (Institute of Legal Sources) opgericht waar hij op succesvolle wijze diverse juridische producten in de markt heeft gezet, zoals Juridisk, het eerste programma met digitale wetgeving in Nederland, Contractueel, ILS Estate Planner en de KVK Algemene voorwaardendisk, waarvan meer dan 100.000 exemplaren verkocht werden. Binnen enkele jaren werd ILS overgenomen door Elsevier.

Het ondernemerschap zit in zijn bloed en logischerwijs is hij een advocaat op de rechtsgebieden die hier direct verband mee houden, zoals het ondernemingsrecht, het contractenrecht en algemene voorwaarden. Door zijn ervaring als ondernemer weet hij wat er speelt in het bedrijfsleven, herkent veel van de vraagstukken waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen en weet hij zich perfect te verplaatsen in datgeen dat een ondernemer bezighoudt.

Kwaliteit van juridische dienstverlening is een belangrijk kernpunt in Nico van den Boom zijn bedrijfsfilosofie. Het niet alleen aanbieden maar ook inzichtelijk maken van de kwaliteit van juridische bijstand is de aanleiding geweest voor de oprichting van Advocabo, het internationaal kwaliteitsnetwerk van advocaten.

Nico van den Boom zijn visie op de advocatuur in de huidige tijd is een visie met de blik vooruit. Mensen verbinden, krachten en kennis delen en het bieden van kwaliteit zijn voor hem de belangrijkste drijfveren.