Advocaten

Rechtsgebieden

Landen

Joachim van Vlijmen

Broeseliske Van Vlijmen Advocaten
Laan van Waalhaven 482
2497 GR Den Haag

Contactgegevens:
www.broeseliskevanvlijmen.nl
Bel mij > +31 (0)70 413 11 00
E-mail: info@broeseliskevanvlijmen.nl

Rechtsgebieden:
Ondernemingsrecht, insolventierecht
(ondernemings)procesrecht


Joachim, advocaat met meer dan 20 jaren ervaring, is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, insolventierecht en (ondernemings)procesrecht. Hij volgde de Grotius specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden, waardoor hij veel kennis heeft van kredietverlening, private equity en daarmee samenhangende zekerheden, als pand, hypotheek, borgstelling, achterstelling en bankgaranties. Ook wordt hij vaak aangesteld als curator, is hij mediator en rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Amsterdam. Gedurende acht jaren was hij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Rijswijkse Kinderopvang, een organisatie die hij nog steeds een warm hart toedraagt.

Als succesvol ondernemer en mediator begrijpt hij goed de kernbehoeftes van zijn cliënten, veelal ondernemers, die bij hem terecht komen met ondernemingsrechtelijke vragen. Bijvoorbeeld op het gebied van overnames, doorstarts, geschillen tussen aandeelhouders en uiteenlopende contracten.

Joachim heeft een no-nonsens, doortastende aanpak en gaat uit van een gelijkwaardige en respectvolle benadering van zowel cliënt als wederpartij. Zijn werkwijze kenmerkt zich als sterk analytisch en strategisch gecombineerd met humor en relativeringsvermogen.

Persoonlijk

Als advocaat, mediator en ondernemer zoek ik naar verdieping in de relatie met mijn cliënten. Zo ontstaat zicht op het werkelijk belang van mijn cliënt, waarin wij samen de oplossing voor een zaak vinden. Als advocaat zoek ik pragmatische en creatieve oplossingen, zodat de ondernemer kan blijven focussen op zijn core business: ondernemen.